Народна библиотека „Стеван Сремац“ Ниш

Е- каталог

Претражите нашу електронску базу података и пронађите жељену публикацију!

Detaljnije

Дигитална библиотека

Посетите нашу дигиталну библиотеку!

Најчитанија књига

Информишите се о најчитанијим књигама у овој години!

Четврто преображенско појање је одржано у Библиотеци, у петак, 14. августа. Овогодишњи програм је поред фестивала поезије на дијалекту допуњен Округлим столом на тему „Књижевно стваралаштво на дијалекту“, на коме су учешће узели проф. др Недељко Богдановић, Зоран Вучић, Бајрам Саитовић, Виолета Јовић и Миливоје Крстић.

Током фестивалског дела програма публика, која је испунила двориште Библиотеке, чула је песнике из земље и дијаспоре. Ове године признањем „Слово хвале и захвале“ овенчани су: Војислав Трумпић (Србија), Давор Крстевски (Македонија), Сафета Осмичић (Холандија), Мирослав Костић (Србија), Жаклина Манчић (Србија), Ранка Ранђеловић (Србија), Братислав Петковић (Србија), Русомир Арсић (Србија), Марко Ђорђевић, Нишка Телевизија, Белами телевизија и Општина Медијана. Награда „Реч баштине“ отишла је у руке: Виолете Јовић, др Недељка Богдановића, Бајрама Баје Лукина Саитовића, Зорана Вучића и Власте Ценића. У музичком делу програма учествовала је песничка група КУД „Абрашевић“, а као гости фестивала наступили су Јелена Ћирић (Чешка), Бранка Поповић (Италија) и прошлогодишњи победник „Преображенског појања” Ивица Трајковић (Србија).

 

Приликом јучерашње посете Stacia Clifton, Information Resource Officer i Јасне Кунић, директора информативног центра Америчке амбасаде, потврђено је да ће Народна библиотека „Стеван Сремац“ и Амбасада САД наставити са партнерском сарадњом. У оквиру Америчког кутка промовише се међусобно разумевање и подстиче интеркултурна размена и пријатељство између два народа.

 

У суботу, 25. јула 2015. године, у Народној библиотеци „Стеван Сремац“ одржан је интерактивни концерт ТРИО СВЕТИ кога чине бубњар Марко Ђорђевић, клавијатуриста Васил Хаџиманов и гитариста Бранко Тријић.

Организација: Амерички кутак Ниш и Народна библиотека „Стеван Сремац“ Ниш.

Библиозона

 

Нови број часописа за библиотекарство, информатику и културу- Библиозона је у припреми. Позивамо Вас да своје радове пошаљете на адресу bibliozonis@gmail.com

ЧИТАМ И ПЛИВАМ

Читајте бесплатно књиге из фонда Народне библиотеке „Стеван Среамац“ !

Од понедељка до суботе, у јулу и августу, од 11 до 19 сати, позајмљивање књига је могуће уз чланску карту Библиотеке или лични документ. Штанд Библиотеке налази се поред улаза у затворени базен.

800x600_plivanicitam

Oбавештење о бесплатном чланству у Библиотеци и летњем радном времену

Besplatno clanstvo u Biblioteci

Letnje radno vreme u Biblioteci